Acele

Acele trebuie sa fie de cea mai buna calitate, pentru a testa un ac, incercati sa il rupeti, daca rezista, calitatea otelului este cea cautata, daca se rupe, incercati sa vedeti daca sectiunea este curata si neteda, in cazul in care acul se indoaie fara a se rupe ori se rupe fara a opune rezistenta, acul este de proasta calitate. Nu folositi niciodata ace indoite, deoarece cusaturile realizate vor fi neregulate si vor avea un aspect urat. Mai trebuie de asemenea sa acordati atentie urechii acului, aceasta trebuind, de asemenea sa fie curata, fara bavuri sau aschii, care ar putea roade sau rupe ata. Acele lungi si semi-lungi sunt dele mai potrivite pentru cusaturile albe, acele lungi pentru croitorie,  iar pentru stopat sunt potrivite ace foarte lungi cu urechi lungi. Este bine sa aveti o rezerva de ace nr 5 la 12. Acul trebuie intotdeauna sa fie putin mai gros decat firul, pentru a usura trecerea acestuia cu usurinta prin material.
Pentru a ferii acele de rugina, este bine sa se presare putina pulbere de aluminiu langa ele, iar lucratoarele ale caror mani sunt predispuse sa transpire, pot tine in apropiere o cutiuta cu pudra pentru degete. Acele inegrite pot fii facute sa straluceasca din nou, prin smirgheluire.
Introducere Pozitia Corpului,Pozitia Mainilor ,Pozitia Mainilor Fara Banda ,Acele,Foarfecele,Degetarul,Firele,Innodarea Firului In Ac,Materiale,Cusaturi Simple Cusatura Cursiva,Cusatura Retur,Brodarea (Cusatura Simpla),Tivul Tivul Plat,Tivul Cusut,Tivul Rotund,Tivul Dublu Cusut,Feston (Supra-Cusatura),Cusatura Antica,Cusatura Franceza, Fixarea Firelor, Realizarea Pliurilor,Adunarea Pliurilor,Al 2-lea fir 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu